Klikom na sliku otvara se galerija!
25.09.2010. PRVENSTVO DRŽAVE ZA POLETARCE - NIŠ
MARKO JE POSTAO PRVAK DRŽAVE
U SUBOTU, 25.09.2010. GODINE, SE U NIŠU ODRŽALO POJEDINAČNO PRVENSTVO SRBIJE ZA POLETARCE I POLETARKE. TAKMIČENJE JE ODRŽANO NA TRI BORILIŠTA I BILO JE PRISUTNO UKUPNO 217 TAKMIČARA IZ 54 KLUBA IZ CELE SRBIJE.
JEDINI PREDSTAVNIK NAŠEG KLUBA MARKO SIMIĆ JE USPEO DA OSTVARI SVOJ NAJVEĆI USPEH U DOSADAŠNJOJ KARIJERI. ON JE U KATEGORIJI PREKO 50 KILOGRAMA JEDNOSTAVNO PROŠETAO DO ZLATNE MEDALJE, USPUT SAVLADAVŠI SVA ČETIRI PROTIVNIKA SA IPONIMA, NEDAVŠI IM NI NAJMANJE ŠANSE DA OSVOJE BAREM PO NEKI JUKO.
U PRVOJ BORBI JE POSLE SAMO OSAM SEKUNDI IZVEO SVOJU SPECIJALKU TAI-OTOSHI I BACIO PROTIVNIKA NA IPON.
DRUGA BORBA JE POTRAJALA MALO DUŽE, U ČETVRTOJ SEKUNDI JE PLASIRAO SVOJU SPECIJALKU ALI NIJE IMAO TAKO EFEKTNU ZAVRŠNICU (DOBIO JE JUKO) PA JE BORBU MORAO DA PRIVEDE KRAJU PRELASKOM U ZAHVAT KESA-GATAME.
TREĆU POLUFINALNU BORBU JE RADIO PROTIV MIHALJICE ( "YAMA-A-RASHI" BAČKI JARAK), TOKOM CELE BORBE MARKO JE NAMETNUO SVOJ GARD TAKO DA JE NJEGOVOM PROTIVNIKU PREOSTALO SAMO DA SE BRANI. VEĆ U PRVOM MINUTU BORBE MARKO DOBIJA JUKO, I POSLE PAR NEUSPELIH ULAZAKA POŠTO MU JE PROTIVNIK BIO U ODBRAMBENOM GARDU TJ. TOTALNO PASIVAN BEZ IJEDNOG POKUŠAJA ULASKA, MARKO USPEVA NA DVADESETAK SEKUNDI PRE KRAJA BORBE DA PLASIRA KOMBINACIJU TAI-OTOSHI I OUCHI-GARI I DA OVU BORBU ZAVRŠI U VELIKOM STILU IZUZETNIM IPONOM.
SAMO FINALE JE ODRADIO RUTINSKI, SUSREO SE PO PRVI PUT SA MARINKOVIĆ STEFANOM ( "13.MAJ"- JAGODINA) KOJI JE ISTO DO OVOGA FINALA OSTVARIO TRI POBEDE. MARKO JE OD PRVOG TRENUTKA BORBE USPOSTAVIO ODLIČAN GARD I POSLE TRIDESETAK SEKUNDI BACIO PROTIVNIKA NA JUKO I PRELASKOM U ZAHVAT PRI TOM NEDAVŠI PROTIVNIKU NIKAKVU ŠANSU DA SE IZ NJEGA IZVADI DOĐE DO SVOJE NAJVAŽNIJE ZLATNE MEDALJE.
MARKO JE OVOM MEDALJOM NA NAJBOLJI NAČIN ZAOKRUŽIO SVOJU DOSADAŠNU KARIJERU U UZRASNOJ KATEGORIJI POLETARACA ( PROŠLE GODINE JE BIO TREĆI A PRETPROŠLE PETI U DRŽAVI).
SLEDEĆE GODINE PRELAZI U KATEGORIJU MLAĐIH PIONIRA GDE OD NJEGA I DALJE OČEKUJEMO DOBRE REZULTATE.
KAO POLETARAC I SADA AKTUELNI PRVAK DRŽAVE IMAĆE DO KRAJA OVE GODINE JOŠ NEKOLIKO TURNIRA I ŠANSU DA U SVOJU KOLEKCIJU DODA JOŠ PO KOJU ZLATNU MEDALJU.
PRVI TURNIR KOJI GA OČEKUJE JE NAŠ TURNIR KOJI ĆE SE ODRŽATI VEĆ SLEDEĆE NEDELJE 03.10.2010. U BEČEJU.

Izrada sajta: eMEDIA
web site hit counter